• Idén 60 éves lesz a SEGA
  • Ezt méltó módon akarja megünnepelni a válllalat
  • Különleges bejelentésre készül

Egészen hihetetlen belegondolni, hogy a Sega vállalat idén ünnepli a hatvanadik születésnapját. A japán cég már akkor konzolokat tervezett és adott ki, amikor a Sony és Microsoft sehol nem volt, a legnagyobb riválisaként pedig a Nintendo dolgozott a játékosok meghódításán.

Olyan konzolokat adott ki mint a SEGA Master System, a Genesis, a Game Gear, vagy éppen a hatodik generációs Dreamcast, ami a cég utolsó konzolja volt, aminek a premierje megelőzte a Sony PlayStation 2-t, a Nintendo GameCube-ot és a Microsoft Xbox-ot.

A Sega 18 év után megszűnt konzolgyártó lenni, de a neve fennmaradt, fejlesztőként és kiadóként olyan sikercímeket köszönhetünk neki, mint a Bayonetta, vagy éppen a Valkyria Chronicles 4. A cég 1960. június 3-án kezdte meg működését, amit a SEGA különleges módon szeretne megünnepelni.

Egy, a vállalat által frissen elindított honlap március 25-re nagy bejelentést jósol, de hogy ez mi lehet, az csak pár nap múlva derül ki. Abban biztosak lehetünk, hogy a SEGA nem fog visszatérni a konzolgyártók közé, így a meglepetés bármi más lehet. Ti mit szeretnétek látni?

Támogasd te is a PC Gurut!

144202s.jpg