A Sledgehammer Games nem mondott le arról, hogy egyszer elkészítsék azt a külső nézetes Call of Dutyt, amivel korábban foglalkoztak. Ez a projekt a cég első játéka lett volna, a vietnami háborút bemutatva, főleg a föld alatti alagútrendszerekben -- a fejlesztők elmondása szerint 6-8 hónapnyi meló után volt pár érdekes mechanizmusuk (sok jelenet Dead Space-szerű volt), ám a munkálatokat le kellett állítani, miután átcsoportosították őket a Modern Warfare 3 fejlesztésére, most meg ugyebár a saját játékukat, az Advance Warfare-t készítik.

A csapat vezetője, Glen Schofield elmondta, hogy ha az Activision meggondolná magát, és egy külső nézetes Call of Dutyt rendelne, azonnal folytatnák a vietnami háborús projektet, de hozzátette, hogy habár a mechanizmusok jók lennének, sok nehézséggel kellene szembenézniük, mindközül pedig a legnagyobb a témaválasztás, ami egy elég sarkalatos kérdéskör, és ennek egyáltalán nincs jó megítélése, így reklámozni sem nagyon lehet.

A cég szívéhez tehát közel áll a játék, s készek lennének elkészíteni, ám sem a körülmények, sem a téma nem adja magát ahhoz, hogy ez most, vagy a belátható időn belül megvalósuljon. Te játszanál egy olyan TPS Call of Dutyval, ami a vietnami háborút mutatja be?

sledgehammer-games-logo.png