Darth Vader fia a szemünk láttára lett parasztfiúból hős Jedi lovag, aki Anakin Skywalkerrel ellentétben tudta, mikor kell eldobni a fénykardot. Hogy mi lett a későbbi sorsa, az december 18-án kiderül az Ébredő Erőből, de addig is, itt a Star Wars: Battlefront, amiben ideig-óráig mi magunk irányíthatjuk az utolsó Jedit.

Jamie Keen vezető producer volt olyan rendes, és mesélt arról, milyen is lesz az ifjú Skywalker bőrébe bújni a csatatéren. Mint ahogy azt már az E3-on bemutatott trailerben is láthattuk, Luke fizimiskája a Jedi visszatér végét idézi, vagyis fekete ruha (a tunika felső nélkül), kesztyűbe bújtatott jobb kéz és zöld fényszabja jellemzi majd.

Luke néhány különleges képességet is bevethet, hiszen vele van az Erő. Alapból nagyobbat ugorhat, mint bárki más, a fénykardja pedig igen hatékony fegyver szinte mindenki ellen. A Force Push a Jedi Knight-sorozathoz hasonlóan – és persze a filmekben látottaknak megfelelően – ellöki az ellenfelet, akár többet is egyszerre, míg a Saber Rush-sal hipergyorsan lerohanhatja ellenfeleit és hányhatja őket lézerkardélre.

Luke, akárcsak Boba Fett vagy a többi hős és gonosz karakter limitáltan lesz használható. Keen leírása alapján az alapelv az volt, hogy két percnél tovább ne nagyon lézengjenek a pályán, ezt pedig az életerejük folyamatos csökkentésével érték el. Ám mielőtt kaszát és kapát ragadnátok, hozzá kell tennem, hogy az ellenfél ritkításával (fragekkel) az életerő növelhető, így azt a két percet jócskán kitolhatjuk – elméleti síkon Luke és a többiek akár az egész játékidő alatt a pályán lehetnek, bár Keen szerint ennek igencsak kevés az esélye.