Egy éves lett a Steam Greenlight, a Valve kifejezetten indie fejlesztők számára kitalált platformja. A cégvezetővel készült interjú szerint a Greenlight folyamatosan fejlődik, aktuális céljuk a kiválasztási procedúrához szükséges eszközök fejlesztése, aminek segítségével a rendszer teljesítménye növekedhet.

"Mielőtt nem volt Greenlight, az emberek a sötétben tapogatóztak és csak az általuk kitöltött jelentkezési űrlapokkal tudtak kommunikálni velünk. Habár a rendszer nem tökéletes, a Greenlight máris sokban hozzájárult a kiválasztási folyamat egyszerűsítéséhez." -- mondta Newell. A vezető azt is kifejtette, hogy a rendszer most szűrőként működik, ám a későbbiekben szeretnék olyanná alakítani, hogy a játékkészítők ezen keresztül akár saját bolti felületeiket is megjeleníthessék. Szerinte fontos az is, hogy minél több cím jelenhessen meg a platformon. Ezt igazolandó 100 új címet jelentettek be, amelyek folyamatosan érkezni fognak.

A Steam Greenlight 100 új játékot hozhat

Newell arról is beszélt, hogy a legtöbb fejlesztés a Steamen és a Greenlighton a játékosok és a fejlesztők igényei alapján készül. Most arra törekednek, hogy az elérhető játékok mennyiségét megnöveljék. A megnövekedett tartalom pedig idővel újabb fejlesztéseket tesz szükségessé, például a rengeteg játékot érdemes lesz könnyebben böngészhetővé tenni.

Az évfordulót megünneplendő egyébként a Valve 50 zöld utas játékot árazott le, az akció hazai idő szerint szeptember 2-én este hét óráig tart.