• Ezra Miller nyilvánosan bocsánatot kért viselkedéséért és orvosi kezelésre vonult
  • Jelenleg betöréses rablással vádolja a bíróság, ám ő ártatlannak vallotta magát
  • Ha beigazolódnak a vádak, a bíróság legfeljebb (!) 26 éves börtönbüntetést adhat

Noha Ezra Miller nemrég nyilvánosan bocsánatot kért sértettjeitől, elismerte elmúlt években tanúsított helytelen viselkedését és szakszerű orvosi kezelést kért, pálfordulása ellenére a bíróságon kell felelnie az ellene felhozott vádakra. Tegnap a vermonti törvényszék előtt máris elkezdődött első tárgyalása, amin a huszonhat éves színész tagadta, hogy betöréses rablást követett volna el.

A rendőrség a májusi eset kapcsán úgy találta, hogy az ellopott alkoholos italok értéke kevesebb mint 900 dollár – ezen tettéért legfeljebb egy éves börtönbüntetést és 1000 dolláros bírságot kaphat. A betöréses tényállás viszont szigorú következményeket vonhat maga után, akár 25 évet és 1000 dolláros büntetést, tehát a két ügy miatt összesen 26 éves börtönt és közel 2000 dolláros bírságot szabhatnak ki Millerre. A színész egyébként beleegyezett abba, hogy nem érintkezik a felperes háztulajdonossal és nem is tér vissza az ominózus házba.

ezra-miller-1024x735.jpg
(A kép forrása: Player)

„Ezra Miller ma reggel ártatlannak vallotta magát egy rendbeli betörés és egy rendbeli kis értékű lopás vádjában a Vermonti Legfelsőbb Bíróságon, illetve elfogadta a törvényszék által előírt feltételeket, miszerint nem lép kapcsolatba a lakókkal és nem lép be otthonukba. Ezra Miller szeretné megköszönni a szeretetet és támogatást, amit családjától és barátaitól kap, akik továbbra is létfontosságúak mentális egészsége szempontjából – közölte Lisa B. Shelkrot, a színész ügyvédje.

Az interneten terjengő csúsztatások kapcsán érdemes hangsúlyozni, hogy a 26 éves börtönbüntetés „csupán” a lehető legsúlyosabb szankció, amit a bíró kioszthat, amennyiben sikerül bizonyítani a Miller ellen felhozott vádakat és utóbbi nem képes felmutatni enyhítő körülményt. Flash megformálója ugyanakkor számos további perrel számolhat. Néhány korábbi vádat már elismert és a kirótt bírságokat megfizette. Színészként legutóbb a Legendás állatok idei epizódjában láthattuk őt, feltűnt a fiatal Dali bőrében a tengerentúlon szeptemberben debütált Daliland című filmben, a DC pedig továbbra is tartja a The Flash jövőre esedékes premierjét.