A The Last of Us a tavalyi év egyik legjobb játéka lett -- ha érdekel, hogy miért, akkor olvasd el Bate tesztjét! Ugyanakkor annyit látatlanban is érdemes tudni a Naughty Dog alkotásáról, hogy nem úgy írták meg a forgatókönyvét, ahogy egy sima akciójátékét szokás. A karaktereknek saját motivációi, titkai, gondolatai vannak, és még a mellékszereplők is gondosabb kidolgozást kaptak, mint sok más program agyatlan főhősei.

Jó példa erre Joel régi ismerőse, Bill, akivel a sztori első harmadában találkozhatunk. Bill egy mogorva, bizalmatlan fickó, aki látszólag bármit megtesz a túlélés érdekében. Ugyanakkor mégis melegszívű, jó ember, aki egykori társát, Franket gyászolja.

Akiknek esetleg nem jött át: Bill meleg, nemcsak baráti érzéseket táplál az elmondása szerint sokszor idiótaként viselkedő Frank iránt. Őszinte, hiteles jelleme pedig nemcsak sok játékost, de az amerikai GLAAD nevű, melegszervezetekkel együttmködő médiafigyelő egyesület tagjait is elbűvölte.

Annyira, hogy beválogatták Billt a 2013-as év legjobb új, fiktív meleg karaktereinek listájára. A morcos Bill az ötödik helyig vitte a 11 karaktert felvonultató listán, ami, látva a konkurenciát, igencsak nagy elismerésnek minősül. Gratulálunk, Naughty Dog, ezt (is) jól csináltátok, várjuk a 2014-es bejelentéseteket!