]{redenc tavaly június elsején számolt be hírében, hogy az EA böngészőben játszható golfprogramot készít. A zárt bétateszt azóta lezárult, a felhasználók több, mint 500.000 labdát irányítottak lyukba. "A zárt béta alatt hihetetlen részvételt és lelkesedést láttunk golfrajongóktól a világ minden tájáról." -- jelentette ki Mike Taramykin, a játék vezető producere. "Most minden játékosnak ingyenesen kínáljuk a lehetőséget, hogy kipróbálja a játékot. A nyílt béta alatt a játékosok a Facebookon keresztül meghívhatják barátaikat, így növelve a közösséget, amely segít majd a fejlesztésben." Akik ezt a lehetőséget választják, további játékon belüli lehetőségekhez jutnak. Arra is lehetőség lesz, hogy az elért eredményeket a Facebookon osszák meg.

A program szerepjátékos elemeket is tartalmaz, a teljesítménytől függően tapasztalati pontokat kap a játékos, így jut el előbb-utóbb a világhírig. A program egyik különlegessége lesz a "The Cut Line" megmérettetés. Minden nap egy pontszám lesz meghatározva, amelyet a játékosoknak el kell majd érnie. Ha valakinek sikerül, játékon belüli jutalmat kap teljesítményéért. Természetesen a szél, amely a golfosok legnagyobb kihívója, itt is jelen lesz, ezáltal növelve a kihívást.

Látható, hogy a program nagyon jónak ígérkezik. Egyelőre a finanszírozásról többféle infó kering, havidíjat is emlegetnek egyes oldalak. Mindenesetre, ha a program megfelelő tálalást, és játékélményt kínál majd, nagy eséllyel olyanokat is elcsábít majd, akik golfklub közelébe sem mennének.