• Kozmetikai elemeket vásárolhatunk a kriptovalutára váltott pénzünkkel
  • A Ubisoft minden egyes tranzakció után jutalékot kap

Mielőtt nagyon belevágnánk, röviden át kell nézzük, hogy mi is az az NFT (non-fungible token): nagyon leegyszerűsítve egy egységnyi adat, melyet egy „digitális számlakönyv” (blockchain) tárol. Ez az adat egy-egy tárgy tulajdonosát vagy készítőjét jelöli és bár sokszorosítható, de le nem cserélhető, vagyis tökéletesen alkalmas a digitális tulajdonjog (és korábbi tulajdonosok) jelölésére. A különböző tokenekkel jelölt virtuális tárgyak pedig más-más értéket is képviselhetnek, és a blockchain decentralizált mivoltából adódóan nem szükséges egy központi piactér megléte, szabadon lehet vele kereskedni bármely NFT-kereskedő oldalon.

Esetünkben ez a Ubisoft Quartz névre hallgató program keretében működik, ahol az NFT-k a „Digit” névre hallgatnak, és különféle kozmetikai elemeket és miegymást dobnak majd piacra, természetesen csak limitált formában. Ezeket az elemeket akár a játékban is megkaphatjuk, de később kriptovalutáért (itt egyelőre a Tezos lesz az) adhatunk-vehetünk majd, nyilán némi haszon reményében. Minden egyes tranzakció után a Ubisoft pedig részesedést vághat zsebre. Ha ez erősen emlékeztet a Diablo 3 aukciós házára, akkor megnyugtatunk: a hiba nem a ti készüléketekben van.

ubisoft-quartz.jpg

Az első Digit-cuccok a Ghost Recon Breakpoint-ba érkeznek majd, feltéve, hogy elértük már az 5-ös szintet és elmúltunk 18 évesek. No meg az alábbi országok valamelyikében élünk: USA, Kanada, Franciaország, Németország, Belgium, Spanyolország, Olaszország, Ausztrália vagy Brazília. A ubisoft természetesen szorgosan munkálkodik azon, hogy máshol is elérhető legyen az új szolgáltatása.