Blokkolta a női felhasználók válaszadási lehetőségét a Ubisoft egyik friss rajongói kérdőíve. A kifejezetten hűséges vásárlóknak körbeküldött felület nemválasztó pontja csak akkor engedte kitölteni az ívet, ha a "férfi" nem mellé tett pontot az internetező. A magukat nőknek valló felhasználókat azonnal kidobta a kérdőív, alant látható az ekkor megjelenített üzenet.

A kiadó állítja, hogy csak egy csúnya hiba történt, ez azonban későn jött magyarázkodás, az internetet ellepték a Ubisoftot szexizmussal vádoló fórumtopicok és közösségi média bejegyzések. Mindenesetre azóta, hogy a BoingBoing cikket írt a dologról, módosították a kérdőív kódját: immár mindenki, aki megkapta, ki tudja tölteni.

A Ubisoftnak nem ez az első kínos esete, ha a női közönségről van szó. A 2014-es E3-on például azt mondta a montreali stúdió igazgatója, hogy az akkor bemutatott Assassin's Creed: Unitybe "túl sok munka" lett volna betenni egy női főszereplőt, ezért játszhatnak ismét férfével a vásárlók.

A kijelentést botrány követte. Na, nem azért, mert a főszereplő férfi volt, hanem mert a magyarázat röhejesen hangzott a világ egyik legnagyobb fejlesztőgárdájának vezetője szájából. Az egy évvel később bejelentett Assassin's Creed: Syndicate-ben már volt női protagonista.

Ubisoft kérdőív