A chicagói Midway igazán nagy bajban van, hiszen hatalmas adósság terhét nyögik, csődeljárási védelem alá helyezték őket, a Mortal Kombat fejlesztői ott akarják hagyni őket, sőt a cég feldühödött befektetői februárban be is perelték a vezetőség jó pár tagját, a korábbi főrészvényest, Sumner Redstone-t és annak a National Amusements nevű cégét, valamint Mark Thomast és a Midway egykori elnökét, Shari Redstone-t. A 29 oldalas vádiratban Redstone-t és díszes társaságát vállalati károkozással és igazságtalan pénzszerezéssel vádolják.

A felperesek szerint Mark Thomas (őt egyébként alkalmatlannak tartják a cég vezetésére, hiszen nincs tapasztalata a játékiparban) összedolgozott Sumner Redstone-nal annak érdekében, hogy a cég részvényeinek 87 százaléka százezer dollárért cseréljen gazdát, hogy így 700 millió dolláros adókiesést okozzanak a National Amusementsnek, lehetővé téve, hogy hatalmas adóvisszatérítést kapjanak, ám ezzel a mozdulattal sikerült 70 millió dollárral növelni a már amúgy is gyengélkedő Midway adósságát. És hogy súlyosbítsuk a helyzetet, a cég vezetősége semmit sem tett az ügy megakadályozásában, mivel a National Amusements és Sumner Redstone érdekeit előrébb helyezték, mint a saját cégükét.

A februárban indult pereskedésre még nem került pont, és a történtek fényében a cég nem valami csalogató bárkinek is, ám a Warnert ez nem zavarja, hiszen egy 33 millió dolláros ajánlatot tett a cég felvásárlására. Az egyezmény értelmében a chicagói és seattle-i fejlesztőstúdiókat, valamint a cégnél lévő licenceket (Mortal Kombat, The Wheelman, stb.) szereznék meg, ám a TNA jogok, illetve a San Diegó-i és newcastle-i stúdiók a Midwaynél maradnának.

A felvásárlásról még jelen pillanatban is folynak a tárgyalások, így csak remélni tudjuk, hogy sikerül nyélbe ütni az üzletet, hiszen ezzel mindkét fél — különösen a Midway — jól járna.