• A Watch Dogs eredetileg egy új Driver-projektnek indult
  • Az új játékelemek miatt lett végül új franchise belőle

A Ubisoftnak valójában már a 2014-es Watch Dogs előtt is volt nyitott világú járműves játéka, hiszen ekkor már évek óta az ő kezükben voltak a Driver jogai. A párhuzam ugyanakkor nem véletlen, előbbi franchise ugyanis éppen utóbbi szériából táplálkozva született meg – ennek körülményeiről cikkezett nemrég a VG247.

A Watch Dogs eredetileg egy új Driver-epizódnak indult, aminek már a korai verziójában is megfigyelhetőek voltak azok az elemek (modern technológia, hackerek), melyek végül a játék legfőbb védjegyeivé váltak. A ubisoftos forrás szerint azonban ezek nehezen illeszkedtek bele a Driver addigi koncepciójába, a Ubisoft Montreal pedig végül sikeresen meggyőzte a kiadó elnökét, Yves Guillemot-t, hogy hozzák létre a "saját GTA-jukat" egy új szériával.

A váltásban bizonyára fontos szerepe volt a 2011-es Driver: San Franciscónak is, amely hiába volt a sorozat egyik legjobb értékelésekkel büszkélkedő epizódja, ahhoz nem teljesített elég jól, hogy a Ubisoft újabb folytatást gyártson hozzá.