Az A Way Out a Borthers: A Tale of Two Sonst megalkotó Josef Fares és csapata, a Hazelight Studios munkája lesz, bár a program maga az EA Originals keretében jelenik meg. Az ember azt hinné, hogy így bizony az EA eme támogatás okán beleszólhat a programba és részesedést is kér a bevételekből, de Fares szerint ez nem így van.

Egy interjúban árulta el, hogy az EA abszolút nem szólt bele semmibe, nem is hagyta volna. Mindenre készségesen rábólintottak, még Friend Pass-ra is, aminek lényege, hogy elég csak egy embernek megvennie az A Way Outot, aztán az bárkit meghívhat online játszani vele. Ugyanígy egy centet sem kapnak a bevételből, minden a fejlesztőké lesz, annak ellenére, hogy anyagiakban az EA támogatta a Hazelightet.

Fares emellett még elárulta, hogy a programot nagyjából tízen kezdték el fejleszteni, de már negyvenen fejezték be, és a kampány úgy 6-8 óra alatt lesz végigjátszható. Mindig is többjátékosra tervezték az A Way Outot, Fares sosem rakna mikrotranzakciót egy játékba, és nem tervezik kiadni Switch-re.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!