• Wednesday közel 6 milliárd perces nézettséget hozott premierhetében
  • Ezt csak a Stranger Things új szezonha múlta felül 7,2 milliárd perccel
  • 5 milliárd feletti eredményt az Ozark és a Tigrisvilág hozott a lezárások idején

Aki követi az amerikai sajtót, különösen a talk show-k világát, érzékelheti a Wednesday és főszereplője, Jenna Ortega körül éledt széles körű rajongást. Tim Burton sorozata nemcsak a médiában, hanem a tengerentúli statisztikákban is kiemelkedő pozíciót foglal el. A streaming platformok nézettségi adatait közlő Nielsen cég mérései sajnos nem terjednek ki a világ más területeire, Amerikában viszont mértékadónak tartják számításaikat.

A számok nyelvén

Wednesday premierhetében, november 21-27. között közel 6 milliárd perces nézettséget könyvelhetett el, amit csupán a Stranger Things 4. évadja tudott túlszárnyalni: május 30-június 5. között 7,2 milliárd percig nézték a sci-fi sorozatot. Ötmilliárd fölötti heti érdeklődést mindössze két másik sorozat tudott kiváltani az országban. Az Ozark és a Tigrisvilág mutatta fel ezt a bravúrt 2020 tavaszán, a lezárások idején, írja a The Hollywood Reporter.

mv5bmznkmdc2ywutnjiymc00ntjjlwfjmgytyzewmwm4ogjjm2jjxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Nielsen egyelőre nem ismertette a legfrissebb statisztikákat, az Addams Family spin-off premierjét megelőző hetekben viszont a ManifestA korona és a Halott vagy friss évadjai, illetve az 1899 is debütált a Netflixen, amiknek az adataival érdemes összevetni a Wednesday nyitóhetében produkált 5,99 milliárd perces nézettségét. Érdekesség gyanánt szerepeljen itt továbbá az Andor szezonfináléjának napjaiban hozott 674 milliós eredménye.