Az E3 során váratlanul érkezett a hír, miszerint a PC-n tömegeket megmozgató, nagyon népszerű World of Tanks Xbox 360-ra is meg fog jelenni, ez azonban még nem minden, ugyanis a Wargaming csapata a Microsoft next-gen konzoljával, az Xbox One-nal is szemez.

A cég vezérigazgatója elárulta: nem látja semmi akadályát annak, hogy Xbox One-ra is megjelenjen a World of Tanks, előbb azonban a konzol felhasználói bázisának el kell érnie egy elfogadható méretet, különben nem éri meg kiadni a játékot.

A Wargaming a regisztrál felhasználók csak kevesebb mint 25 százalékától lát pénzt, ami PC-n nem gond, hiszen világszerte 77 millió tagot számlálnak, ám egy friss konzolon öngyilkosság volna egy free-to-play programot megjelentetni, ameddig nincs legalább pár millió tulajdonos. Továbbá a cég azt is megfigyeli, hogyan teljesít a jelenleg is fejlesztés alatt álló Xbox 360-as verzió (a bétatesztelés már megy), mielőtt a következő nagy lépésről döntenének; ha ez sikeres, komolyabban is elgondolkodnak a next-gen változaton.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!