• Kedden indul a Xiaomi ezentúl minden évben megrendezésre kerülő filmfeszitválja
  • A nyitófilmben Arun Maini influenszer beszél a mobillal való képkészítés fejlődéséről
  • Létrehoztak egy platformot a mobil filmkészítőknek

Meglepő hírrel szolgálhatunk: elindítja minden évben megrendezésre kerülő filmfesztiválját a Xiaomi. A 2010-ben alapított tech cég az első rendezvény kezdőidőpontját kedd 14 órára tűzte ki. Ekkor levetítik a fesztivál nyitófilmjét, a One Billion Views-t, melynek főszereplője az ismert tech influenszer, Arun Maini, vagy más néven „MrWhoseTheBoss”. A fesztivál aktuális témája a világjárvány után kialakulni látszó „új normális” világa lesz.

eftrhzukiloepao.jpg

One Billion Views

Arun Maini a rövidfilmben elmeséli, hogyan vált elismert influenszerré, akit immár több mint egymilliárdan követnek YouTube-on. A mobillal forgatott film kiemeli a hordozható eszközök technikai nívóját, amik új utakat nyitottak a kép- és filmkészítésben.

„Ha az elején, tíz évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy ilyen messze fogok jutni, csak kinevettem volna. Sok minden változott, amióta elkezdtem, többek között volt egy globális világjárvány. Ám minden nehézség ellenére, ennek az időszaknak az egyik pozitívuma az volt, hogy elhozta tartalomkészítők reneszánszát. Ezt nemcsak az otthonaikba bezárkózó emberek új tartalmak iránti igénye váltotta ki, hanem az is, hogy a zsebünkben lévő okostelefonnal könnyedén készíthetünk tartalmakat” – mondta a férfi.

Xiaomi Studios

Az eseménnyel párhuzamosan egyébként a neves cég létrehozta a Xiaomi Studios-t. Egy platformot a tehetséges ún. Xiaomi Creators számára, ami a világ minden táján élő személynek lehetőséget biztosít kreativitásuk mobil filmkészítésen keresztül történő kibontakoztatására.

A Xiaomi Filmfesztivál honlapja: https://event.mi.com/global/xiaomi-film-festival/
Xiaomi Studios weboldal: https://event.mi.com/global/xiaomistudios
Xiaomi Global Twitter: https://twitter.com/xiaomi
Xiaomi Global YouTube: https://www.youtube.com/user/XiaomiChina
Xiaomi Global Facebook: https://www.facebook.com/XiaomiGlobal/

xiaomifestfilm.jpg