Ma harminchét éves Anna Kendrick, akit sokáig Hollywood ártatlan bárányának gondoltak, és interjúkban kellett bizonyítania, hogy csípős nyelve más típusú szerepekre is alkalmassá teszi őt. Mint oly sok sztárszínészé, az ő karrierje is iskolás korában kezdődött: tizenkét évesen szerepet kapott a Broadway High Society című emlékezetes musicaljében. Mozgóképes debütje is a zenés műfajhoz kötődik, a 2003-as Campben nyújtott alakítása függetlenfilmes fesztiváljelölést ért.

Kendrick két népszerű franchise részese lett az elmúlt tizenöt évben. Jessicát, Bella közeli segítő barátnőjét alakította az Alkonyat sorozatban, illetve rá osztották a Tökéletes hang széria főszerepét.

Az évek során megfordult több hollywoodi produkcióban, legemlékezetesebb alkotásai mégis az indie szcénához kötődnek. Edgar Wright általunk is méltatott Scott Pilgrim a világ ellen című rendezésében a pedáns nővér szerepében tűnt fel, majd egy könyvadaptációban remekelt. Jóllehet nem az Egy kis szívesség lett a 2010-es években feléledő angolszász thriller hullám csúcsdarabja, az ünnepelt színésznő Blake Lively oldalán megmutatta ártatlan és cserfes, buja arcát is.

A Netflix tavaly A potyautas című filozofikus hangvételű sci-fiben drámai karaktert osztott rá, az HBO-n pedig egy könnyed, de tartalmas párkapcsolati melodráma sorozat, a Love Life főhőseként láthattuk.

Nektek melyik a kedvenc alakításotok tőle? Írjátok meg kommentben! Alább karrierjének fontos pillanatait láthatjátok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Elle, EW, Glamour, IMDB, ABC News, TV Insider, Newsweek)