• Ridley Scott megerősítette, hogy készül az új Alien-film
  • Nem a Prometheus és az Alien: Covenant folytatása lesz

Ridley Scott neve manapság A farkas gyermekei című HBO-sorozat kapcsán merül fel a leggyakrabban, melynek ő rendezte az első két részét (kritikánkat itt olvashatjátok), a Forbes-nak adott interjújában azonban szó esett a rendező legnagyobb rajongótáborral rendelkező alkotásáról, az Alienről is, melynek kapcsán elmondta, hogy dolgoznak a következő filmen.

alien-ridley-scott-megerositette-hogy-dolgoznak-az-uj-filmen.jpg

Aki esetleg arra számít, hogy a 2012-es Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant folytatásáról van szó, annak csalódnia kell, a titokzatos projekt ugyanis más irányt vesz.

"Megpróbáltuk újból feltalálni a kereket a Prometheusszal és a Covenanttel. Hogy visszatérünk-e még ezekhez, az kétséges, mert bár a Prometheus jó indítás volt, fel kell tennünk alapvető kérdéseket. Lehetséges, hogy az Alien, a facehugger és a chestbuster mind kifogytak már a kakaóból? Nem lehet, hogy inkább újra kellene gondolni az egészet, franchise-ként használva az Alien szót? Ezek az alapvető kérdések" – nyilatkozta Scott.

Az tehát biztosra vehető, hogy nem terveznek újból visszatérni a kezdetekhez – sem az előzményfilmek folytatásaként, sem pedig egy új kiindulópontként. Valódi konkrétumokat azonban egyelőre nem tudni az új Alien-filmről.