Ha a pletykák igazak, akkor a következő konzolgeneráció nagy győztese az AMD lesz, ugyanis a Sony új gépe mellett a Microsoft üdvöskéjébe is ők szállítják a legfontosabb elemeket. A friss pletykák szerint a Durangóban -- akárcsak az Orbisban -- egy nyolcmagos, 1,6 GHz-es Jaguar alapú processzor fog dolgozni, ami nagyjából hasonló teljesítményre képes, mint a Sony gépében lévő nagy macska -- a hasonlóságok azonban itt meg is szakadnak.

Az itt használt, DirectX 11.1 kompatibilis, valószínűleg AMD gyártmányú GPU, noha szintén 800 MHz-en ketyeg, csak 12 magból épül fel, így maximálisan csak 1,2 teraflops teljesítményt tud leadni, ami elmarad az új PlayStation állítólagos sebessége mellett. Ezen felül a memória is lassabb, bár többet kapunk: a Microsoft 8 GB DDR3-as modult pakol be, amihez 32 MB SRAM-ot is mellékelnek a nagyobb gyorsaság érdekében.

A Durango beépített merevlemezt fog tartalmazni, így cserére otthon nem nagyon lesz lehetőségünk; a konzol gyárilag tartalmaz néhány Kinect-funkciót, de van külön csatlakozó a perifériához, illetve az olvasó 50 GB-os Blu-ray lemezek olvasására lesz képes.

AMD processzor az új Xboxban is?