Állítólag megbízható források arról számoltak be, hogy a Sony következő generációs konzoljához a fő komponenseket az AMD fogja szállítani. A processzor egy nyolcmagos, 1,6 GHz-es felépítés lesz, amibe integráltan kapjuk meg a grafikusmagot. A központi feldolgozóegység alapja a Jaguar architektúra lesz, míg a GPU nagy valószínűséggel a Radeon 7970M-re alapszik, a tervezők célja ugyanis az, hogy az egész chip kevés áramot használjon, miközben a lehető legnagyobb teljesítményt adja le.

A Jaguar processzorok valamikor idén a vásárlók számára is elérhetőek lesznek, de csak négymagos kiszerelésben, illetve a Radeon 7970M is módosításokkal fog a konzolba bekerülni. Előbbi esetében nem csak a magok számát duplázzák meg, hanem egyéb, a konzolhoz szabott változásokat hoznak, míg utóbbinál pont az ellenkezőjét teszik, csökkentik ugyanis a magok számát 20-ról 18-ra, illetve az órajelet lejjebb tekerik a gyári 850 MHz-ről 800 MHz-re, viszont kiegészítő, a számolásban segítő hardvert pakolnak a kártya mellé.

A CPU és GPU a Digital Foundry becslései szerint egy 75-80 mm2-es lapra kerül fel, nagyjából 150 watt kell majd neki maximálisan, a teljesítmény pedig olyan 1,84 teraflops lesz -- ám ezek közül még egyik adat sincs megerősítve, s kár is volna egy mezei hardverfelépítéssel tesztelni az állításokat, a konzol ugyanis speciális szoftvert fog futtatni, ami egy Windowshoz képest nagyobb teljesítménynek ad teret.

A portál továbbá azt is tudni véli, hogy az új PlayStationben mennyi és milyen memória lesz. Azt az információt kapták, hogy a Sony a kifejezetten gyors, leggyakrabban a prémium videokártyákba rakott GDDR5 modult fogja használni, mégpedig 4 GB-ot. Ebből 512 MB-ot foglalnak le az operációs rendszer számára.