A VG247 csapata új információkhoz jutott a Sony hivatalosan még be nem jelentett következő generációs konzoljáról. A füles elmondása szerint az Orbis néven emlegetett gép friss verziója már eljutott a fejlesztőkhöz, a későbbiekben pedig még további két változat kerül majd kiszállításra; a következő januárban, a véglegesnek tekinthető felépítmény pedig jövő nyáron.

A Sony eközben elkezdte a konzollal kapcsolatos bemutatókat, melyeken a kiválasztott fejlesztőket megismertetik a gép képességeivel, s azzal, hogy milyen céllal jött létre. Az informátor azt mondta, a Sony egy elfogadható árú, de erős konzolt szeretne piacra dobni, ami gond nélkül képes 60 fps mellett, 3D-ben 1080p felbontásban futtatni a játékokat, ezzel nem csak a jelenlegi, hanem a jövő játékpiacán is helytállva.

A gép az AMD A10-architektúrájára épül, 8 vagy 16 GB memóriát, Blu-ray olvasót és legalább 256 GB háttértárat tartalmaz -- ezek a specifikációk azonban még nem véglegesek. A RAM pontos mérete például nem tisztázott, ahogy az sem, hogy pontosan milyen típusú HDD-t építenek be, az viszont biztos, hogy a csatlakozások terén pontosan ugyanazt kapjuk, mint a jelenleg kapható PS3-ban.

Továbbá megtudtuk azt is, hogy a Sony egy nagyon könnyen kezelhető, gördülékenyen működő menürendszert készített, amivel pár gombnyomással, akár a játékon belülről is eljuthatunk bárhova (játék közben gond nélkül letölthető egy DLC), illetve a konzol már készenléti állapotban is képes arra, hogy magától lehúzza a rendszerfrissítéseket.