• 10% különadóval sújtaná Pennsylvania az erőszakos játékokat
  • A bevételt az iskolai erőszak megelőzésére fordítanák

Az Egyesült Államokban az iskolai lövöldözésekért még mindig elsősorban az erőszakos játékokat szeretik okolni (emlékszünk még a fegyverszövetség véleményére az ügyben), erről tanúskodik a pennsylvaniai republikánus képviselő, Chris Quinn újra benyújtott javaslata is. A House Bill 109, de szólíthatjuk akár ragadványnevén is, a “bűnadó” (sin tax) extra 10% adóval sújtaná az ESRB besorolás szerinti M vagy AO (Mature és Adults-Only) jelzésű játékokat. Persze nem ez az első öilyen ötlet, tavaly februárban már Rhode Island kormányzójának is megfordult az asztalán egy hasonló javaslat.

A befolyt összeget a Digital Protection for School Safety Account nevú alapítvány javára juttatnák el, az iskolai lövöldözések megelőzése érdekében. A javaslatot tavaly októberben egyszer már elkaszálták, akkor az Entertainment Software Association a Varietynek elmondta, hogy a bűnadó az Egyesült Államok alkotmányát sértené, és sokkal inkább a szülők felelősebb magatartásra buzdítását, oktatását szorgalmazzák.

headcracker-mk-x.png

Jár a keksz, ha megmondod, melyik játékból, melyik karakter mozdulata látszik a képen. Ha azt is megmondod ki ütötte olyasmibe az orrát amibe nem kéne, még egy virtuális vállveregetést is a jutalmad. No meg a 10% különadó is...