• Animációs filmmel bővül A Gyűrűk Ura világa
  • The War of the Rohirrim az anyatrilógia cselekménye előtt 250 évvel játszódik
  • Helm Hammerhand, Rohan legendás királyának a történetét látjuk

Reneszánszukat élik a nagy fantasy univerzumok, legalábbis az öt Trónok harca sorozat, a Disney égisze alatt újraélesztett Star Wars és a Harry Potter élőszereplős széria erről árulkodik. A Gyűrűk Ura viszont A hobbit-trilógia felemás fogadtatása óta mintha háttérbe szorult volna. Nem sokáig marad ez így, ugyanis az Amazon már dolgozik egy élőszereplős LOTR sorozaton, nemrég pedig egy animációs feldolgozás terve is napvilágot látott (utóbbira egyébként 1978-ban láthattunk már példát).

A The War of the Rohirrim az anyatrilógia cselekménye előtt 250 évvel játszódik és Helm Hammerhand, a lovasok lakta Rohan legendás királyának a történetét követi. A Helm-szurdok névadójáról Tolkien regényeinek függelékében olvashatunk, részletesen azonban nem írta meg életét a legendás szerző. Az alkotók elmondták, hogy a könyvek tiszteletben tartásával bővítik majd az univerzumot és Peter Jackson örökségét is vállalják.

tovabbi-20-szinesz-csatlakozott-a-gyuruk-ura-sorozat-szereplogardajahoz.jpg

A New Line Cinema és a Sola Entertainment gondozásában készül a produkció. A netflixes Ghost in the Shell-sorozatot jegyző Kenji Kamiyama ül a rendezői székben (aki egyébként már egy Szárnyas fejvadász szérián is dolgozik), míg a forgatókönyvet A sötét kritály: Az ellenállás kora szkriptjéért is felelős Jeffrey Addiss-Matthews Will páros írja. Tanácsadóként részt vesz továbbá a munkálatokban az eredeti filmek egyik forgatókönyvírója, Philippa Boyens is.