• Értesülések szerint idén nem jelenik meg az Anthem
  • Ennek oka a hasonszőrű Destiny 2 fogadtatása és a lootbox-balhé

A már 2012 óta fejlesztés alatt álló Anthem fejlesztése eddig sem volt éppen egy fáklyásmenet, és most úgy látszik, tovább csúszhat a megjelenés, állítja legalábbis a Kotaku, a projekthez közel álló forrásokra hivatkozva. Sőt, a tervezett 2018 őszi megjelenés sosem volt realisztikus. Eleinte a Mass Effect direktorának, Casey Hudsonnak az irányításával készülő projektet (és a céget) hagyta ott a vezetője 2014-ben, melynek folyományaként sokáig csak várta a beteljesülést. Ezt tovább nehezítette a Frostbite motorra való átállás, és a többszöri átszervezések.

Az elmúlt év elég sűrű volt a fejlesztő és kiadója számára egyaránt. A Dragon Age folytatásának beindítása és a félresikerült Mass Effect: Andromeda, majd az azt fejlesztő stúdió beolvasztása után a Bioware egyre több erőforrást csoportosított át a projektre (Edmonton és Austin is a projekten dolgozik), melyet elsősorban a Destiny 2 vetélytársának szánnak. Ehhez hozzájárul még az Electronic Arts és a Star Wars Battlefront 2 lootboxainak esete, mely után megfontoltan kell cselekedni. A már említett belsős emberek elmondása szerint főként a Destiny 2 körül zajló események azok, melyek miatt a legjobban aggódnak – a nehézkes rajt, a lassan csepegtetett tartalmak miatt elégedetlen játékostábor mind-mind olyan problémák, melyeket szeretnének elkerülni, és ehhez bizony több fejlesztési idő szükséges. Ebből pedig nem sok van, az Electronic Arts állítólag jövő év tavaszáig adott haladékot a stúdiónak.

anthem-02.jpg

Röviden összefoglalva: esélyes, hogy az idén nem ugorhatunk be a Javelin exosuitba – de a reményt azért még ne adjátok fel.