Az április nem volt egy egyszerű hónap, hiszen megjött a jó idő, itt volt a húsvét is, mi pedig a koronavírus miatt kénytelenek voltunk a négy fal között gubbasztani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy gamerként nem esünk kétségbe, ha nem mehetünk ki a napfényre és a friss levegőre, főleg, ha van néhány új játék is, amit kipróbálhatunk. És bár egyre több a késés, szerencsére áprilisban is akadt néhány remek cím.

Resident Evil 3

A tavalyi Resident Evil 2 remake-t egy újabb követte, ezúttal a harmadik részé, ami elhagyta a Nemesis alcímet, de minden mást igyekezett megtartani. Raccoon City szebb, mint valaha, és a zombik hordája is régen volt ennyire impozáns. Ráadásul a játék mellé jár a Resitance című, aszimmetrikus online többjátékos program is. Szóval, bár a folytatás talán nem sikerült olyan jól, mint a Resident Evil 2, azért így sincs oka szégyenkezni.

Final Fantasy 7 Remake

A hónapban nem csak a Resident Evil 3, de egy másik klasszikus is új köntösben jelent meg, méghozzá a legendás Final Fantasy 7. Igaz, ez nem a teljes játék, csupán egy része, a folytatás majd később jön. Ennek ellenére érdemes belevágni, mert a megújult és megszépült program így is hosszabb, mint az eredeti teljes játék.

Disaster Report 4: Summer Memories

A túlélésre fókuszáló Disaster Report 4: Summer Memories a legkülönfélébb katasztrófákat hajítja a nyakunkba, földrengésekkel, árvizekkel és sok minden mással, amikkel remélhetőleg csak ilyen formában kell találkoznunk. Bár nem túl víg játék karantén idején, az biztos.

Fallout 76: Wastelanders Deluxe Edition

Sok-sok késés után ebben a hónapban végre befutott a Fallout 76-ot NPC-kel, új frakciókkal és új küldetésekkel alaposan feltöltő Wastelanders DLC. A Deluxe Edition mindezeken túl egy vaultra való extra tárgyat is tartalmaz, ami így ideális kezdőcsomag lehet annak, aki elég bátor, hogy belekóstoljon ebbe a hányattatott sorsú játékba.

MotoGP 20

A MotoGP 19 az elmúlt évek egyik legjobb versenyjátéka lett, a 20-as számot viselő felvonás azonban még feljebb teszi a lécet. Moto 3, Moto 2 és MotoGP szériák, megújult fizika, fejlesztett látvány, sokkal részletesebb testreszabási lehetőségek, finn pálya, dedikált szerverek – ezt kínálja a MotoGP 20, amely a virtuális pilóták kedvenc játéka lehet az elkövetkező egy évben.

Predator: Hunting Grounds

A Predator: Hunting Grounds egy asszimetrikus online lövölde, aminek az alapjait az első, Arnold Schwarzeneggerrel készült Ragadozó című film adja, vagyis egy kis katonai alakulatnak kell szembeszállnia a csillagközi vadásszal. Mindkét fél bőrébe a játékosok bújhatnak – a katonák létszámukkal és fegyverarzenáljukkal győzhetik le a ragadozót, míg a predator képességeiben és technológiájában bízva szállhat harcba az emberekkel.

Deliver Us the Moon

Deliver Us the Moon egy poszt-apokaliptikus jövőben játszódó kalandjáték, amelyben egy Holdra küldött asztronautával kell megakadályoznunk az emberiség kihalását. A játékban rengeteg feladatunk lesz, az oxigén-ellátó rendszer helyreállításától kezdve az emberiséget fenyegető nagy titok megfejtéséig.