Sajnos ez a március nem úgy alakult, mint ahogy szerettük volna, és az előttünk álló hónapok is nyomasztóak lesznek még, de talán mi gamerek vigaszt és némi figyelemelterelést találhatunk kedvenc videojátékainkban, amik közé e hónap folyamán néhány remek új címet is felvehettünk. Lássuk hát, mivel játszhattunk márciusban.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York

A The Division 2 új kiadása nem csak az alapjátékot tartalmazza, hanem a Nagy Almába visszacsábító Warlords of New York című kiegészítőt is. Ebben egy korábbi, magasan képzett Divízió-ügynököt kell eliminálnunk, aki New Yorkban kezdett el rosszalkodni… A The Division 2 és kiegészítője ezen az áron szinte kötelező vétel azoknak, akiknek tetszett az első rész, de a másodikba eddig nem kóstoltak bele.

Call of Duty: Warzone

  • Megjelenés: március 10.
  • Ár: Ingyenes (PS Plus előfizetés sem szükséges)
  • PS Store adatlap

Márciusban jelent meg a hosszú ideje pletykált, battle royale jellegű Call of Duty, a Warzone. Az ingyenesen játszható, önálló programban háromfős csapatok tagjaként kell kiugranunk egy hatalmas, ikonikus Call of Duty pályákból összegyúrt térképre, és ott a lehető legtovább életben maradnunk a folyton szűkülő játéktéren. Az utolsó emberig tartó öldöklést különféle küldetések és 1v1 párbajok dobják fel, a végeredmény pedig egy abszolút szórakoztató mix.

Kings of Lorn: The Fall of Ebris

Márciusban PS4-re is megérkezett a PC egyik tavalyi gyöngyszeme. A Kings of Lorn: The Fall of Ebris egy vérbeli dark fantasy, méghozzá a keményebbik fajtából: itt akár a legutolsó NPC-nek is áldozatul eshetünk, egy pillanatra sem kalandozhat hát el a figyelmünk, vagy az örök feledés vár ránk, ami már csak azért is kellemetlen, mert eleve egy elárult királyt alakítunk.

Nioh 2

A március folyamán befutott a Team Ninja szinte kultikus státuszba került játékának, a Nioh-nak a folytatása. A Nioh 2 története 1555-ben, a háború dúlta Japánban játszódik, főhőse pedig egy zsoldos, aki képes a misztikus Yokai erőinek parancsolni. A Nioh 2, akárcsak elődje vagy bármilyen más soulslike játék nagyon nehéz, így csak azok vágjanak bele, akik felkészültek a kihívásra.

Doom Eternal

Némi késéssel ugyan, de befutott a 2016-os Doom folytatása, a Doom Eternal is, amiről minden elmondható, ami egy jó folytatást jellemez: nagyobb, akció dúsabb, látványosabb. A Doom Eternal egy kiváló szórakozás és főhajtás a klasszikusabb hangvételű FPS-ek előtt, amit a műfaj rajongóinak vétek lehet kihagyni.

Doom 64

Egy klasszikus is visszatért az „élők sorába”. Az eredetileg Nintendo 64-re megjelent Doom 64 is megjelent PS4-re, amelyet a Doom Eternal előrendelői ingyen megkaptak, de szerencsére a többieknek sem kell egy vagyont kifizetniük érte, ha egy kis retróra vágynak.

Star Wars: Jedi Knight – Jedy Academy

A Jedi Knight sorozat harmadik, egyben utolsó része megjelent PS4-re, amiben egy ifjú padawant alakíthatunk, akit a Birodalom legyőzése után alakul Jedi Akadémián a legendás Kyle Katarn vesz a szárnyai alá. Miközben látványos fénykardpárbajokat vívhatunk a Sötét Oldal futószalagon érkező harcosaival, bejárhatjuk a Star Wars univerzum ikonikus bolygóit a Hoth-tól a Sith-ek Korriban nevű világáig.

Támogasd te is a PC Gurut!