Az Army of the Czech Republic nevet viselő letölthető tartalom középpontjában – minő meglepetés! -- a Cseh Hadsereg áll, amelyre nagy feladatok hárulnak. Egyrészt Bisztricában, ahol épp véget ért a polgárháború, ám a gaz Mijovic tábornok szabadcsapatai tovább folytatják a mészárlásokat, melyeknek értelemszerűen véget kell vetnünk. Közben Takisztánban is kezd normalizálódni a helyzet, így a szövetséges erők elkezdik telepíteni az újjáépítő csapatokat, melyeket azonban a helyi felkelők igyekeznek szabotálni, így itt is szükség van a térségben állomásozó cseh csapatok határozott fellépésére.

ArmA2 Army of the Czech Republic DLC

Mindösszesen 15 új, szólista misszió vár ránk, ezen kívül szcenáriók és véletlenszerűen generált harci helyzetek igyekeznek minél nagyobb szavatosságot biztosítani a csomagnak. A bisztricai és bukovinai rekkenő nyárban autentikus cseh egységek és gépek (L-159 Alca, Pandur II, Dingo gyalogsági mobil gépjármű), illetve a Česká Zbrojovka fegyvergyár hírneves halálosztói (CZ 805 BREN, CZ Scorpion EVO III, CZ 75 PHANTOM) várnak a szakértő kezekre, hogy bebizonyítsuk: északi szomszédunknak vannak a legtökösebb bakái széles e környéken.

ArmA2 Army of the Czech Republic DLC

Az Arma II: Army of the Czech Republic DLC a tervek szerint 2012 harmadik negyedévében jelenik meg kizárólag PC-re, és már elő is rendelhető a fejlesztőcég webshopjából 9,99 euróért – természetesen az alapjátékra is szükség van a futtatásához.