Az Xbox 360, PlayStation 3 és Wii U platformra november legelején megjelenő Assassin’s Creed 4: Black Flag (PC-re szokás szerint késni fog a játék) is megkapja a maga Season Pass DLC-jét, amivel a már megszokott módon egyszerre és nyomott áron juthatunk hozzá a játék valamennyi letölthető tartalmához -- természetesen a csomagokat szakaszosan kapjunk meg, bár várhatóan kicsit hamarabb, mint akik egyenként fizetnek ezekért.

A csapat azt nem árulta el, hogy mennyi bővítmény fog megjelenni, de azt igen, hogy a 20 dolláros Season Pass megvásárlásával 20 százalékot spórolunk, valamint ennek birtokában nem csak multiplayert térképeket, hanem érdekes szólista missziókat is kapunk, amelyek mélyebbre visznek a kalózok aranykorában. Aki előrendeli a csomagot, az játszható karakterként megkapja főhősünk elsőtisztjét, Adewale-t, aki szintén egy assassin, mindamellett, hogy kalóz.

A Ubisoft továbbá bejelentette, hogy az Assassin’s Creed 4: Black Flag a következő generációs konzolok startjára fog megjelenni, tehát bármikor is fog a boltokba kerülni a PlayStation 4 vagy az Xbox One, már rögtön a vásárláskor kérhetünk a konzolunk mellé egy példányt a kalózos buliból.

Végezetül íme egy félig-meddig friss videó a játékból, ugyanis a Ubisoft kiadta az E3-on bemutatott játékmenet-prezentációt, de ezúttal a fejlesztők kommentárjával. A játékmenettel kapcsolatban fontos tudni, hogy a fejlesztők ugyan próbálták, de végül nem sikerült összehozni a hajós multiplayer csatákat. Kár.

Assassin's Creed IV: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: nem ismert