Érezhetően kissé negatív volt az Assassin’s Creed 4 fogadtatása, ugyanis a játékosok tartanak attól, hogy nem lesz elég újdonság, s egy kaptafára készül már minden -- pedig tudni kell, hogy a színfalak mögött nem egyetlen csapat pumpálja ki magából az újabb és újabb részt, hanem amolyan vetésforgószerűen mindig más és más dolgozik, gyakran segítséggel.

Ilyen kollektív munka eredménye az idén ősszel esedékes Black Flag is, mely a kalózélet szépségeit és kalandjait hivatott bemutatni egy olyan szereplő szemén keresztül, melyről legendák szólnak, s nem mellesleg több szállal kapcsolódik az eddig megismert főszereplőhöz, vagyis Desmond Miles egy újabb távoli rokonát irányíthatjuk.

A Ubisoft magyar idő szerint a hajnali órákban, a Sony sajtókonferenciáján bemutatta, milyen mozgás közben a folytatás, de ha esetleg lemaradtál volna az eseményről, most pótolhatod a hiányosságot.

Assassin's Creed IV: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: nem ismert