Egy pletyka szerint idén nem egy, hanem rögtön két Assassin’s Creed fog megjelenni -- az egyiket, a Unityt már ismerjük, ez fog Xbox One, PS4 és PC platformra landolni, míg a másik, egyelőre hivatalosan be sem jelentett Comet a leköszönő generáció, vagyis az Xbox 360 és a PS3 sajátja lesz.

A francia GameBlog oldalon megjelent információk szerint az év második Assassin’s Creedje 1758 környékén játszódik majd, s egy új főszereplőt mutat be. Ő Shay, akiről azt sikerült megtudni, hogy egy templomos, aki elárulta kapitányát, hogy aztán az Atlanti-óceánon tegye a dolgát -- bármi is legyen az, mást ugyanis nem tudtunk meg a sztoriról.

Az informátorok szerint a Comet játékmenetében az Assassin’s Creed 4  Freedom Cry DLC-hez lesz hasonlatos, de nyomokban az Assassin’s Creed 3-at is megidézi. Játékosként az észak-amerikai kontinens keleti partja mentén hajózhatunk, illetve gyakori látogatói leszünk New York utcáinak. Állítólag a kalandjaink során Haytham Kenway-jel és Adewaléval is összefuthatunk majd.

A Ubisoft természetesen nem erősítette meg mindezt, de ha valóban igazat mond a GameBlog, a Unity esetét példának véve a kiadó napokon belül elismerheti a játék létezését egy rövid trailerrel vagy közleménnyel. Várunk…

new-york.jpg

New York, Pennsylvania, New Jersey és a keleti partvidék térképe az 1750-es évek végéről -- vajon ez lesz a játéktér az Assassin’s Creed Cometben?