• A Denuvo 4.7 eddig jól állja a sarat a kalózokkal szemben
  • Az Assassin’s Creed Originsben a Denuvóhoz még a VMProtectet is hozzácsapták
  • Már egy hónap eltelt a megjelenés óta, és az Origins még mindig nincs feltörve
  • Ahogy a többi Denuvo 4.7 által védett játék is érintetlen

Egy hónap telt el azóta, hogy megjelent az Assassin’s Creed Origins, és azt azóta sem sikerült egyik cracker csoportnak sem feltörnie – ahogy az eddig megjelent többi játékot sem, amit a Denuvo 4.7 véd, így hiába keressük a Need For Speed Paybacket vagy a Star Wars Battlefront 2-t a torrent oldalakon.

Mindez meglepő azok után, hogy sorra jöttek a hírek arról, hogy a Denuvo már mit sem ér, hiszen napok alatt feltörték az általa védett játékokat. A Resident Evil 7-et még öt, a Middle-earth: Shadow of Wart már egy nap alatt legyűrték a kalózok.

Az Assassin’s Creed Origins védelme persze nem olyan, mint a fenti játékoké, hiszen a Denuvo 4.7 mellett – ami a fentiek tükrében már önmagában is kihívás a crackereknek – egy második réteg védelemmel is bír a VMProtect képében, vagyis dupla olyan nehéz feltörni. Pont emiatt az a vád is felmerült, hogy az Origins esetében a DRM túlságosan leterheli a processzorokat, de a Ubisoft szerint ez az állítás nem igaz.

Egy dolog viszont biztos: a Denuvo újra toppon van, a 4.7-es változat egész kitartó az elődeihez képest, amiket már-már ujjgyakorlatnak használtak a cracker csapatok. A védelmet pedig csak erősíti a VMProtect. Persze már megtanulhattuk, hogy nincs feltörhetetlen védelem, valószínűleg előbb-utóbb a Denuvo 4.7-et és a VMProtectet is legyűrik, a kérdés az, hogy mikor. Mennyi ideig fogják bírni az ostromot? Szerintetek?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!