• Kiszivárgott pár kép a vikinges Assassin's Creedről
  • 4chanon láttak napvilágot
  • A játék alcíme Ragnarok lesz
  • Hajók helyett a szárazföldi felfedezésre koncentrál
  • Több királyságot bejárhatunk
  • Lesz co-op
  • A főszereplő valóban assassin lesz
  • Ragnar Lothbrok is feltűnik majd
  • 2020-ban jön a jelenlegi és következő generáció konzoljaira

Miután a múlt héten elbeszélgettünk arról, milyen vizekre evezhet az Assasin's Creed-sorozat a jövőben és kitárgyaltuk, miért lennének remek főszereplői a vikingek egy AC játéknak érkezett nagyobb szivárgás a Kingdom kódnevű Assassin's Creedet illetően.

assassins-creed-ragnarok-leak-image-4.jpg

Nem csak képeket, de egy halom információt is kaptunk. Először is a játék hivatalos alcíme Ragnarok lesz, ahogy az sejthető volt, és elsősorban a Ubisoft Montreal látja el a fejlesztői teendőket, a Sofia a kiegészítő tartalmakat, DLC-ket fogja biztosítani. Ahogy azt várhattuk, a bejárható terület óriási lesz, nem csak két, de öt területet/ királyságot is bejárhatunk, (korai Nagy-Britannia, Dánia, Finnország, Svédország és Norvégia). Ezek a területek régiókra lesznek felbontva és a történet szterves részét fogja képezni, hogy felszabadítsuk/ elfoglaljuk őket (visszatérnek a Conquest küldetések), ezeken a helyeken pedig letelepedhetünk. A játékmenet terén elsősorban a szárazföldi felfedezésen lesz a hangsúly, persze a hajók nem maradnak el, pusztán kisebb lesz rajtuk a hangsúly, mint korábban. Amellett, hogy megismerjük a terepet a felfedezés velejárója lesz a jobb felszerelés után való kutatás, hasonlóan mint a Breath of the Wild esetében. Illetve az RPG-mechanikák és a sasunk is megmaradnak a játékmenet fontosabb elemeiként.

assassins-creed-ragnarok-leak-image-2.jpg

A Ragnarokkal a sorozat némileg visszatér régi önmagához. Főhősünk egy rejtett pengét viselő assassin lesz, akiben nem mellesleg Ragnar Lothbrok egyik szövetségesét tisztelhetjük, ráaádsul az Első Civilizációs történeti szál is a háttérbe szorul, nem úgy, mint az Odyssey esetében. Óriási titkok helyett egyedül egy újabb Vault megtalálása lesz a feladatunk, plusz a Mjölnir is a sztori része lesz. (Már kérdés, hogy vajon méltők leszünk-e rá?) A Unity óta először ismét visszatér a kooperatív játékmód, hogy többedmagunkkal végezhessünk küldetéseket. Hogy ezt milyen formában kell elképzelni az még a jövő szele, egyelőre annyit tudunk, hogy a mellékküldetések és a felfedezés mind részét képezik a co-op módnak.

A Ragnarok 2020-ban kerül majd piacra PS4-re, Xbox One-ra, a következő generáció konzoljaira és PC-re.

assassins-creed-ragnarok-leak-image-7.jpg