• Megváltoztatják az Assassin's Creed Valhalla egyik karakterének leírását
  • A Can I Play That? oldal szerkesztője kritizálta a szöveget

Érdekes bejegyzést tett ki nemrégiben a Twitterre a fogyatékkal élő videojátékosok számára segítséget nyújtó Can I Play That? oldal szerkesztője, Courtney Craven, aki nekiment a Ubisoftnak az Assassin's Creed Valhalla egyik karakterének leírása miatt.

assassins-creed-valhalla-a-ubisoft-megvaltoztatja-egy-karakter-leirasat-egy-felhaborodott-ujsagiro-miatt.jpg

"Az Assassin's Creed Valhalláról szóló cikkemben ezt nem említettem, de ez is rendkívül fontos. Íme az egyik karakter leírása a játékból. Teljességgel elfogadhatatlan, hogy így beszéljünk arcbéli különbségekről. Az íróktól ennél több kell" – mondja Craven.

Az ominózus leírás egy Eorforwine nevű karakterről szól, aki egy gyerekkori balesetben szörnyű égési sérüléseket szenvedett. "Retteg attól, hogy valaki meglássa az eltorzult arcát, a benne felgyülemlett haragot erőszakkal vezeti le" – szerepel a játékban.

Craven azt írja, hogy amikor szembejött vele ez a leírás, az a barátnője is vele volt, aki éveken át szégyenkezett az arcán lévő hegek miatt, melyek szintén egy égési sérülés nyomai, és rendkívül kellemetlenül érzi magát amiatt, hogy a lánynak ezzel a benyomással kellett szembesülnie a gaming kapcsán.

A felháborodott posztokra a Ubisoft is hamar reagált, és megerősítették, hogy változtatni fognak a leíráson.

"Köszönjük, hogy jelezted ezt nekünk. Elnézést kérünk amiatt, hogy szándékunkon kívül diszkriminatívak voltunk a fogyatékkal élőkkel szemben. Egy későbbi frissítésben el fogjuk távolítani ezt a nyelvezetet" – áll a kiadó közleményében.