Az ünnepek a nyakunkon, így nemcsak az új játékok vásárlásának kedve emelkedik (netán szüleink / barátaink nyaggatásának vágya, hogy ugyan legyenek már oly jók és lepjenek meg pont ezzel és ezzel), hanem a hardvercseréké is, főleg, hogy kijött pár iszonyú brutális játék az utóbbi hetekben -- elég csak az Assassin's Creed III-ra vagy a Far Cry 3-ra gondolni. Nos, előbbit (és egy sor korábbi Ubisoft-címet) rögtön be is zsákolhatjuk, ha az ASUS új GeForce-fenegyerekeire esik a Jézuska választása, melyek, bár nem teljesen új architektúrák, áttervezésüknek hála immár "csak" két kártyahelyet foglalnak az eddigi három helyett.

ASUS GeForce GTX DirectCU II kártyák, Assassin's Creed III-mal

Az ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II nem kevesebb mint 4 GB GDDR 5-ös memóriával felszerelve érkezett, mely egységek ráadásuk 6008 MHz-en járnak -- ennyi kakaó bőven elég a legdurvább játékoknak is. Bár a magórajellel is meg lehetünk elégedve (alapból 1006, turbózva 1058 MHz), az ASUS a kártya mellé csomagolja a gyári GPU Tweak tuningprogramot, mely, noha biztonságosabb a házi barkácsolásnál, mégis inkább csak a tapasztalt PC-s felhasználóknak ajánlott.

Bár a GTX 680 a legvonzóbb az új ASUS-féle felhozatalból, a gyártó bejelentett egy kissé gyengébb 670-es modellt is, mely azonban csak magórajelben és a CUDA-magok számában tér el a 680-astól. December folyamán egyébként várhatók 2 GB-os kiszerelések is.

Aki most vesz egy ASUS GTX 680 vagy 670 DirectCU II-t, az részt vesz az ASUS és a Ubisoft közös akciójában, és választhat egy játékot a UbiShopból az alábbi címek közül: Assassin's Creed III, RUSE, Rainbow Six: Vegas 2, I Am Alive, Splinter Cell: Conviction -- bár távolról sem szeretnénk befolyásolni a döntéseteket, de egy ilyen kártyához az AC III a legtesthezállóbb választás.