• Jövőre kezdik forgatni az Alien-sorozatot
  • A történet a Földön fog játszódni
  • Ezúttal nem csak a munkás osztály kerül bajba

Tavaly jelentette be a 20th Century Foxot felvásárló Disney, hogy Alien-sorozatot készítenek az FX-re. Most a Fargót is jegyző showrunner, Noah Hawley a Vanity Fairnek adott interjújában árult el egy-két dolgot a szériáról, amit a tervek szerint jövő tavasszal kezdenek el forgatni, és két rész scriptje már készen is van.

Elmondása szerint két dolog lesz nagyon más a sorozatban, mint a filmekben. Először is, a széria a Földön fog játszódni, nyitott terepen, nem egy zárt űrállomáson vagy fényévekre lévő kolónián. Hawley ezzel azt próbálja megmutatni, hová fajulhatnak a dolgok, ha a xenomorfok kitörnek az izolált környezetből és lerohanják az emberiség bölcsőjét.

A másik, hogy míg a filmekben mindig a munkásosztály (kamionosok, katonák, rabok) csapott össze a szörnyekkel, addig az Alien-sorozatban a felsővezetés, a gazdag emberk is megszívják, azok az (eddig) névtelen fejesek, akik a halálba küldték a korábbi szereplőket. Hawley lényegében Ripley egyik, A bolygó neve: Halálban elhangzott mondatát akarja körbejárni: „Nem tudom, melyik faj a rosszabb. Ezek legalább nem cseszegetik egymást a részesedésért.”