• Alien címmel indul el az első marveles Alien-képregénysorozat
  • Új sztorit mesél el egy új főszereplővel
  • Az első rész márciusban jelenik meg

Az Alien-franchise a mozivásznon már régóta rossz passzban van. Hogy mióta, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint az Aliens, azaz A bolygó neve: Halál óta, mások még A végső megoldás: a halált is szeretik, és olyanok is akadnak, akik szerint az Alien 4: Feltámad a halál még jó volt, és a crossover filmekkel kezdődött meg igazán a mélyrepülés, amire a Prometheus és az Alien: Covenant csak rátett egy lapáttal. És persze vannak emberek, akik Ridley Scott utolsó két művét is szereti.

Szóval a franchise finoman szólva is megosztó filmes fronton, ugyanakkor képregények és könyvek terén szerencsére nem ilyen hullámzó a helyzet, és pár éve még egy remek videojátékot is kaptunk az Alien: Isolation képében, aminek könyvváltozata nem is olyan régen jelent meg hazánkban – naná, hogy mi is elolvastuk.

alien-comic-book.jpg

A franchise jövője egyelőre úgy tűnik, biztos kezekben van, hiszen a Disney tavaly felvásárolta a jogokat birtokló 20th Century Foxot. Bár Mickey egér stúdiója nem kifejezetten a horrorfilmjeiről híresült el, nem tékozolja el a xenomorph-okat, és már dolgoznak egy tévésorozaton, és Ridley Scott is nekiült az új filmnek, ami azonban nem a Prometheu/Covenant vonalat folytatja, és Scott szavai alapján az sem biztos, hogy hagyományos értelemben vett Alien-film lesz.

Szóval a filmek sorsa még képlékeny, képregényes oldalról viszont már biztosabbak lehetünk, hiszen azokat ugyanaz a Marvel fogja készíteni, ami a Star Wars-t is sikeresen átvette, és most be is mutatkozott az első mű, amit nemes egyszerűséggel Aliennek kereszteltek el. A történet írója Phillip Kennedy Johnson, míg a képekért Salvador Larroca felel.

A sztori főszereplője egy Gabriel Cruz nevű férfi lesz, aki pár éve majdnem szó szerint az életét adta a Weyland-Yutaninak, amikor belefutott a xenomorph-okba. Bár túlélte a harmadik típusú találkozást, az nyomot hagyott rajta. Cruz mostanra visszavonult, és egy Bishop android segítségével próbál visszailleszkedni a civil életbe és feleleveníteni a kapcsolatot a fiával. Azonban, ahogy Ripley sem szökhetett el a rémálmai elől, úgy Cruz számára sincs menekvés, és az idegen paraziták visszatérnek az életébe.

Az Alien első része március 24-én jelenik meg.