Miután három játékon keresztül egy reneszánsz gyilkológépet irányíthattunk, idén egy új főszereplőt kapunk, a félvér indiánt, akivel az amerikai függetlenségi háború legfontosabb eseményeit élhetjük át első kézből. Az új karakter nem csak kinézetében tér el az eddig megismert ősöktől, hanem a személyiségében is, így nincs garancia arra, hogy a rajongók tárt karokkal fogják fogadni. Az első reakciók persze pozitívak voltak, de majd csak a játék megjelenése után fog kiderülni, merre menjen a sorozat és a történet.

A fejlesztési vezető, Julien Laferrière szerint, ha a rajongók szeretik Connort, akkor jöhetnek a vele kapcsolatos folytatások, akárcsak úgy, mint Ezio esetében. Ez egyrészt azért lenne, jó, mert így jobban megismerkedhetnénk az új főszereplővel, másrészt pedig az Ubisoft is jól járna, hiszen folytathatnák az éves termelést.

Az Assassin’s Creed III egyébként számos szálat el fog varrni, s egy olyan befejezést ad a rajongók számára, ami a korábbi játékok és a friss események fényében teljesen logikus, világos és nem a semmiből került elő. Ezt a trilógia lezárásának tartják, de ez nem jelenti azt, hogy magának a sorozatnak is vége lenne; az írók rengeteg mozgásteret hagytak maguknak, így ha lesz folytatás, nem lesz túl nagy gond egy új történettel előállni.