• 1,7 milliárd dollárt keresett eddig az Avatar 2
  • Jelenleg a 7. legnépszerűbb film valaha

James Cameron a premier előtt aggódott, hogy egyáltalán készítési költségeit megtéríti-e az Avatar 2. Azóta kiderült, hogy inkább a Bosszúállók alkotóinak kell aggódniuk, A víz útja bevételei ugyanis nem apadnak. Cameron elmondása szerint minden idők öt legsikeresebb mozifilmje közé kell kerülnie a második résznek, hogy ne legyen veszteséges, a feladatot pedig igen magabiztosan teljesíten látszik a produkció. Három és fél hét alatt 1,7 milliárd dollárt gyűjtött világszerte, a vetítésekre váltott jegyek száma pedig mindössze csekély mértékben csökken.

  • Jake Sully és Neytiri immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevel, de nemcsak otthon, egymás közt, hanem a bolygót újfent gyarmatosítani igyekvőkkel is konfliktusuk támad. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthatunk, míg Miles Quaritch „nagyobb, kékebb és dühösebb” alakjában tér vissza. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5boge5njlintqtnjrjoc00m2mylwjjngytnjaymtc1zguzodczxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A jelenlegi tendencia mellett az Avatar 2 valószínűleg átlépi majd a bűvös két milliárd dolláros bevételi határt. A kérdés inkább az, hogy a mezőnyt kimagaslóan vezető filmek, a 2009-es első rész és a Bosszúállók: Végjáték eredményét meg tudja-e közelíteni a produkció. Komoly esély mutatkozik arra, hogy minden idők négy legnépszerűbb mozija között három Cameron rendezés legyen, hiszen a jelenlegi bronzérmes Titanic is az ő nevéhez fűződik. Érdemes megjegyezni, hogy a blockbusterek fő bevételi forrását nem a megváltott jegyek, hanem a különböző merchandise termékek szolgáltatják, tehát az Avatar 2 összes profitja tehát rendkívül magasra rúghat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A 25 legnézettebb mozifilm. A kép forrása: The Numbers)

Vajon meddig tarthat ki a science-fantasy univerzum iránti érdeklődés? Cameron állítása szerint az első részek csupán felvezetésként szolgálnak egy grandiózusabb, színesebb folytatás számára. Véleményeteket írjátok meg kommentben!