• Az EA felhagyna a FIFA és Madden játékok éves kiadásával
  • Inkább digitális tartalmakkal bővítenének egy adott programot
  • Valamiféle előfizetős szolgáltatásban gondolkodnak
  • Ez persze egyelőre még a jövő zenéje

Nem teljes egy év, míg meg nem jelenik az aktuális Call of Duty, WWE, FIFA vagy Madden NFL játék, és ezzel az évenként jelentkező programok felsorolásának végére sem értem, hiszen akad még néhány. A futószalagon érkező játékok időszakában egyre többen gondolkodnak el azon, hogy talán ez a módszer kezd kicsit elavulni.

Korábban az Assassin’s Creed és a Need for Speed is pihenőre ment, most pedig az EA azon gondolkodik, hogy a FIFA és Madden-játékok éves gyártásával is felhagy, hogy egy teljesen új, vagy inkább részint új üzleti modellre álljanak át.

Az EA főnöke, Andrew Wilson a Bloombergnek adott interjújában árulta el, hogy e két játék esetében afféle „365 napos élő szolgáltatásban” gondolkodnak. Elmondása szerint, mivel a játékpiac eltolódott a digitális vásárlás irányába, könnyebb és gyorsabb lenne eleve letölthető tartalmakban gondolkodva bővíteni az adott játékot, mintsem elkészíteni egy teljesen új programot, amit aztán vagy megvesz a közönség vagy nem.

Ugyan Wilson nem részletezte, de annyi kiviláglik mondandójába, hogy afféle előfizetéses rendszerben gondolkodnak, aminek keretében folyton újabb és újabb tartalmakkal bővítenék sportjátékaikat. Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy a mikrotranzakciót emelik egy új szintre.

Persze mindez még csak a jövő zenéje, és jelenleg az EA-nak attól sem kell tartania, hogy a FIFA-sorozat kifullad, hiszen a FIFA 18 már az első hétvégéjén 1,6 millió online játékossal bírt egyidejűleg. Szóval azért egyelőre még megveszik.