A jövő tavasszal megjelenő játékról eddig nem sok minden derült ki igazán, de pár dolgot azért biztosan tudunk. Az egyik, hogy a játék az Essence Engine 2.0 grafikus motort fogja használni csakúgy, mint a Company of Heroes és annak kiegészítője.

Számos változás lép életbe a játékmenet tekintetében az első részhez képest, kevesebb hangsúly lesz a bázisépítésen, helyette mobil bázisok lesznek. A küldetések során számos segélyhívásra válaszolhatunk majd, és sokszor kell döntés hoznunk, hogy például a civil lakosságot mentsük meg, vagy küldjünk erősítést egy osztagnak.

Az új játékban 5-6 osztagot tudunk majd irányítani, amelyeknek nagyon eltérő lesz a harcmodoruk, de még a hangjuk is. A mesterséges intelligenciát is felturbózták, ennek hála a csapattársak és az ellenségek egyaránt fedezéket keresnek. A járművek mérete is változni fog, hogy arányaikban valósághűbbek legyenek. Az úgynevezett War Gear is átalakításra került - akkor kapjuk meg ezt, ha a küldetés során teljesítjük a ránk bízott feladatot, de néha az ellenség véletlenszerűen ad majd egyet. Természetesen a többszemélyes és a kooperatív játékmód sem maradhat ki.