Lorne Lanning, az Oddworld Inhabitants feje egy friss interjúban elárulta, hogy az Electronic Arts érdeklődött csapata iránt. Olyannyira, hogy a kanadai óriás felvásárlási szándékkal kereste meg Lorne-t, és bár sok stúdiótulajdonos örülne ennek (lévén az EA nem épp szűkmarkú, ha tulajdonátvételről van szó), Lanning melegebb éghajlatra küldte a vállalat képviselőit, mert nem akarta, hogy az ő ötleteiken szedjék meg magukat még jobban.

Az Oddworld alkotói szerint az EA bekaphatja
Abe nemsokára HD-ban is visszatér

"Megmondtam nekik, hogy nagyon megb**ódhatnak! Nálunk egyszerű szabályok érvényesülnek. Nem szórjuk el a pénzt Ferrarikra, meg egyéb szarságokra, hanem visszaforgatjuk a játékokba, és bár nem adunk el másfél millió példányt az első hétvégén semmiből úgy, hogy emellett is a bukás veszélye fenyegetne, de 50 ezres eladási adatokkal is bőven az iparban vagyunk."
-- fogalmazott Lorne.

Az Oddworld Inhabitants jelenleg egyébként az adatlapon is látható, jövőre megjelenő Oddworld: Abe's Oddysee New 'n' Tasty című HD remake-en dolgozik, melyet nemrég lepleztek le az angol Eurogamer Expón. Egy biztos: Lanning brigádja jól megél ebből az egyetlen franchise-ból, melynek népszerűsége bevallottan őket is meglepi.