A Ubisoftnak nagyon megtetszett ez a flexibilis üzleti modell, hiszen idén több ilyen játékot is piacra fognak dobni, a jövőre nézve pedig még merészebb ötleteik vannak. A francia cég azt tervezi, hogy a 60 dolláros konzolos játékokba is beépítik a mikrotranzakciókat, hiszen a tapasztalataik és a felméréseik szerint ezzel jóval több pénzre tudnak szert tenni.

A befektetőknek adott jelentésében a cég pénzügyi igazgatója, Alain Martinez példaképpen a Settlers-sorozatot hozta fel. Elmondása szerint az utolsó lemezes rész, a Settlers 7 28 országban érhető el hét nyelven, ezzel szemben viszont a Settlers Online a világ minden részén elérhető kilenc nyelven. A felméréseik szerint az online játék négy év alatt több pénzt fog hozni, mint a teljes sorozat a kilenc esztendős pályafutása során.

A cég teljesen meg van győződve arról, hogy a következő konzolgeneráció támogatni fogja a mikrotranzakciókat, a jövőben érkező játékok pedig mindenképpen profitálhatnak majd ebből.

„Lesz mikrotranzakció a next-gen konzolokon. A Watch Dogs és az ehhez hasonló játékokkal a 60 dolláros programok sokat tanulhatnak majd a mikrotranzakciós modellből. A következő generáció sok lehetőséget biztosít majd a játékban használható tárgyak árusítására, ez pedig jó hatással lesz a pénzügyekre.” -- Alain Martinez

A Ubisoft a 2013-as gazdasági évben 50-60 millió eurót vár az ingyenesen játszható játékoktól, ami közel háromszorosa a 2012-es 20 milliós teljesítményüknek.