• Iparág közeli pletykák szerint az idei CoD epizód a távoli jövőben játszódik
  • Az űrharcok dominálnak majd az Infinity Ward által készített programban
  • Call of Duty: Balck Ops 3 teszt

Valószínűleg senkit sem lepett meg (főként nem a Black Ops 3 bevételi adatait szemlélve), mikor az Activision bejelentette, hogy az idei év vége felé érkezik az idei a Call of Duty-széria friss epizódja, méghozzá a Modern Warfare részeket és a Ghosts-ot fejlesztő Infinity Ward műhelyéből. Ám míg a pletykák szerint a rivális FPS-széria, a Battlefield idén a múltba, egészen pontosan az első világháborúba látogat, addig a CoD egyenest az űrbe költözik.

A pletykát nem csupán a videojátékos ipar kulisszatitkairól megbízható információkkal szolgáló Shinobi álnevű felhasználó erősítette meg a NeoGaf fórumán, hanem az Eurogamer is, méghozzá teljesen más forrásokra támaszkodva. Ezek szerint a Call of Duty új része nem csak egy kicsit merészkedik előre a jövőbe, mint tette azt az Advanced Warfare vagy éppen a tavalyi szuperkatonákkal operáló Black Ops 3, hanem majdhogynem műfajt váltva egy komplett sci-fi shootert kapunk, ahol a különböző alakulatok űrharcokkal rendezik le nézeteltéréseiket.

Habár az Infinity Ward által legutóbb készített 2013-as Call of Duty: Ghosts már egy rövid időre eljuttatta a sorozatot a világűrbe, méghozzá amikor a Federation nevű szervezet katonái megtámadták az ODIN műholdat, mi pedig megpróbálhattuk megakadályozni azt, ám a hírek szerint az új rész nem a Ghost közvetlen folytatása lesz, hanem a távoli jövőben játszódik, így abból a rövid szekvenciából nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Ahogyan közeledik a megjelenési időpont, vagyis 2016 november környéke, egyre több hivatalos információt is megoszt majd a rajongókkal a kiadó Activision, mely egyelőre néma maradt a pletykákkal kapcsolatban.