• A Blizzard egy évre eltiltotta a profi Hearthstone-játékost, Zalae-t
  • Volt barátnője még januárban számolt be arról, hogy a férfi erőszakos volt vele

A mai napon kezdetét veszi a Hearthstone Grandmasters következő szezonja, sokakat meglepett azonban, hogy a mezőny kihirdetésekor a névsorban ott volt az a Paul "Zalae" Nemeth is, akiről volt barátnője még januárban azt állította, hogy erőszakosan viselkedett vele. Ezt többen fel is rótták a Blizzardnak, aminek végül meg is lett az eredménye, tegnap ugyanis kiadtak egy közleményt, miszerint Zalae eltiltásban részesült.

baratnoje-bantalmazasa-miatt-egy-evre-eltiltottak-a-profi-hearthstone-jatekost.jpgKép: Twitter

Az amerikai játékos volt barátnője, Rini még januárban tálalt ki kapcsolatukról, ami eleinte nagyon jó volt szerintük, remekül összeillettek, Zalae azonban idővel egyre inkább rátelepedett, irányításmániájával pedig egy idő után már nem tudott mit kezdeni. A legsúlyosabb dolgok kapcsolatuk utolsó estéjén történtek, amikor is Zalae fenyegető testtartással közelített felé, megragadva és a sarokba szorítva őt. Amikor Rini szólt, hogy ez nem igazán kellemes, akkor Zalae bocsánatot kért és abbahagyta, de nem sokkal később elölről kezdte, és amikor a lány nem bírta tovább, megütötte. Ekkor Zalae bedühödött, felkapta Rinit, becipelte a hálószobába és egy párnát szorított a fejéhez, miközben lefogta őt. A férfi végül észhez tért és abbahagyta, reggel azonban közölte a lánnyal, hogy 24 órája van elköltözni, mert szerinte Rini zaklatta őt és nem érzi magát biztonságban. A teljes történetet itt olvashatjátok el.

Zalae egyébként egyéves eltiltásban részesült. Hogy ki veszi át a helyét az amerikai mezőnyben, azt egyelőre még nem jelentették be.