• Arkham Knight címmel érkezik az előzmény képregény
  • Február 24-én jelenik meg digitálisan az első füzet
  • A történet a Batman: Arkham City után veszi fel a fonalat
  • Központi szerepet kap a titokzatos Arkham Knight

A Rocksteady-féle Arkham-játékoknál már-már hagyomány, hogy a megjelenés előtt kapnak egy hosszabb-rövidebb képregény-sorozatot, amely felvezeti az aktuális epizód történetét. A Batman: Arkham Asylumot az egyfüzetes The Road to Arkham előzte meg, míg az Arkham City előzményét az azonos című, ötfüzetes képregényben mesélték el. A Batman: Arkham Origins ezen a téren is kakukktojás, mert a Warner ahhoz nem adott ki ilyesmit.

batman-arkham-knight-comics-cover-01.jpg

Szerencsére a Rocksteady nem szakítja meg a hagyományt, és az általuk készített harmadik Batman-játék, az Akrham Knight is megkapja a maga előzményét. A történetet a 2009 óta futó Batman és Robin képregény-sorozatban is dolgozó Peter J. Tomasi írta, a képeket Viktor Bogdanovic és Art Thibert rajzolta, a borítót pedig Dan Panosian alkotta meg. A sztori ott veszi fel a fonalat, ahol az Arkham City eleljtette. A következő bekezdés SPOILERES!

Vagyis a Joker halott, az Arkham City nevű bűntetőkomplexumot, ami tulajdonképpen Gotham egy betonkerítéssel körbevett része volt, bezárták. Bruce Wayne-nek kétségei vannak afelől, hogy a városnak szüksége van még Batmanre, ám ezek hamar eloszlanak, amikor feltűnik a színen az Arkham Knight.

A játék címét magán viselő képregény különleges lesz abból a szempontból, hogy az előző két Rocksteady-féle Batmannel ellentétben ebben nemcsak a DC-univerzumból ismert szereplők, hanem az Arkham Knight képében egy teljesen eredeti karakter is feltűnik, akihez eddig nem volt szerencsénk, ezzel újfajta szabadságot adva az alktóknak.

A képregény első része február 24-én debütál digitális formában, de valószínűleg később a DC kihozza nyomtatott alakban is – legalábbis az eddigiek kaptak fizikai megjelenést. Az nem derült ki, hány füzetből fog állni a sorozat, de feltételezhető, hogy februártól a Batman: Arkham Knight június 2-i megjelenéséig minden hónapban kapunk egy részt, így négy epizódra számíthatunk.

batman-arkham-knight-comics-cover-02.jpg