Amint az várható volt, bombasztikus nyitányt vett a Batman. Nehéz megjósolni, hogy mekkora bevételt gyűjthet összesen moziforgalmazása alatt a film, mindenesetre Matt Reeves rendezése produkálta a Warner Bros. legjövedelmezőbb premierhétvégéjét a 2019-es Joker bemutatója óta.

mv5bmwvlmzizy2etnte5ys00zgmylwjmnditywu1zwnlmdkwnmeyxkeyxkfqcgdeqxvynzu3nzk4mdqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Bruce Wayne visszatért

A Pókember: Nincs hazaút minden idők harmadik legjobb kezdésének számító 587 millió dolláros nyitóbevételével ugyan nem vetekedhet a Batman, 248 milliós nemzetközi jegyeladása azonban igen tekintélyes összegnek nevezhető. Japánban és Kínában csak jövő pénteken, illetve 18-án kerül vászonra az alkotás, ami további haszonnal kecsegtet, a következő szuperhősfilm, a Morbius pedig csupán április elején érkezik a mozikba.

  • A fiatal Batman nyilvános működésének második évében járunk, amikor egy rémisztő gyilkosságsorozat rázza Gotham City-t. Bruce Wayne megismeri múltját, miközben feltűnik a romantikus vénájú Macskanő. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Apadó bevételek

Harmadik hétvégéje már nem sikerült olyan fényesen az Uncharted számára, mint a korábbiak. Ezúttal 227-ről „mindössze” 271 millióra sikerült duzzasztania bevételeit a népszerű játék előzménytörténeteként szolgáló kalandfilmnek.

  • Riválisai legnagyobb meglepetésére veszi szárnyai alá Sully a kezdő kincsvadászt, Nathan Drake-et, hogy aztán számtalan veszélyes kalandban vegyenek részt a Mark Walhberg és Tom Holland alakította karakterek. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

További sikerek

Örülhet Kenneth Branagh, hiszen hét Oscarra jelölt rendezése, az önéletrajzi ihletésű Belfast már 37, 5 dolláros haszonnál jár. Elégedettek lehetnek az Illumination animációs stúdió alkotói is, hiszen az Énekelj! 2 az utóbbi napokban elérte a 360 millió dolláros bevételt.