Legalábbis, ha elhisszük azokat az állításokat, melyek szerint az EA megszállott BF3-játékosokat vont be egy titkos, internetes kutatásba, melynek célja, hogy kiderítsék, milyen DLC-kel lehet még több pénz legombolni még szórakoztatóbbá tenni az ősszel megjelenő Battlefield 4-et.

Az infókat természetesen most is a NeoGAF fóruma szolgáltatta, egészen pontosan egy Jibbajabbawockky álnevű kommentelő, aki állítása szerint maga is részt vett az egyik ilyen felmérésen. Ha hihetünk a beszámolónak, akkor az EA komolyan gondolja a BattleLog 2.0-t, melybe átvihetnénk a a Battlefield 3-ból származó mentéseinket is. Itt viszont nem állna meg a nosztalgiagőzös: a Battlefield 4-hez kiadhatják az Operation Metro és a Caspian Border pályák felújított, Frostbite 3.0-s változatait, és a kérdőívben az alábbi DLC-címvariációk szerepeltek, mint lehetséges alternatívák (bár volt több is, csak azokra a fórumozó nem emlékszik): Battlefield 4 Recommisioned, BF4 Reenlisted, BF4 War Torn, and BF4 Reconstructed.

A kérdőív következő blokkja egy esetleges tengerészeti DLC-ről szólt, mely új vízi járműveket és fegyvereket tenne elérhetővé a Battlefield 4-hez. Elég egyértelmű csomagról van szó tehát, melyet BF4 Naval Warfare-nek vagy BF4 Steel Titansnek keresztelne az EA.

A kérdőív utolsó, harmadik blokkja hangzik a legszórakoztatóbbnak: egy dinoszauruszos DLC-t vetít előre, mely egy kooperatív játékmódot jelent, amiben egy csapat katona kezdetleges fegyverekkel (például íjakkal) küzd meg a hullámokban rájuk törő őshüllőkkel. BF4: Primal Combat, valaki?

Persze, mivel pletykáról van szó, ezért kár előre örülni, de ha tényleg volt ilyen felmérés és a kiadó gondolkodik ezeken a kiegészítőkön, akkor az első kettőt akár levesbe is dobhatják, csak a dínók maradjanak meg. Ez ideális visszavágás lenne ugyanis a Call of Duty-sorozat zombijaival szemben.

Battlefield 4 -- megjelenlés: 2013. ősz; gépigény: nem ismert