A hónap elején a Microsoft szakijai véletlen elkotyogták már a dátumot a hivatalos Xbox-blogon, de akkor még október 29. volt az ünnepnap. Most a bf4central.com-ra kikerült előrendelői poszter szerint a bekarikázandó dátum október 31., legalábbis az ausztráliai EB Games-boltokban.

A poszterről továbbá megtudhatjuk, hogy új formában térhet vissza a Commander mód, amellyel utoljára a Battlefield 2-ben találkozhattunk. Ebben az egyik csapattársunk felülnézetből láthatta a pályát, így stratégiai utasításokat adhatott, ellátmányt, felderítő repülőgépet vagy tüzérségi csapást biztosíthatott számukra stb.. A Battlelog sem ússza meg a fejlődést, a 2.0-s változat minden megmozdulásunkat figyelni fogja. Úgy fest, hogy megerősítést nyert a márciusban már pletykált Drone Strike DLC érkezése is, amit a Premium-tagság mellé adnak majd az exkluzív uniformisok, fegyverek és egyebek mellett. Mi több, a poszter szerkesztői borzongató izgalmakat ígérnek a kampánnyal kapcsolatban is, amiben "egy elit egység tagjaként bejárhatjuk a világot".

Mindezt persze az EA még nem erősítette meg, szóval érdemes némi fenntartással kezelni a dolgot. Könnyen megeshet, hogy a posztert nem a kiadó, hanem az EB Games kreatív marketingesei készítették. Kissé furcsa például, hogy csak az Xbox 360 és a Playstation 3 logója szerepel a poszteren, és sehol sincs utalás a PC-re, illetve a nextgen konzolokra, holott megjelenik rájuk a játék -- még ha utóbbiakra késve is.

Battlefield 4: megjelenési részletek