• A Battlefield 5 a második világháborúban játszódik majd
  • Visszatér a War Stories, azaz lesz benne egyjátékos kampány
  • Kimarad a Premium Pass, mindenki megkapja az új pályákat
  • Megjelenés október 19-én

Megtörtént a Battlefield 5 hivatalos leleplezése is, mi pedig választ kaptunk a legtöbb kérdésünkre. A legfontosabb talán, hogy a DICE visszatért a második világháborúhoz, ahol az egész Battlefield sorozat kezdődött. Ezúttal azonban sajátos, kifejezetten érdekes helyszíneket látogathatunk végig: a fejlesztők szerint megfordulunk majd például Skandináviában, vagy Rotterdam romjai között. Ráadásul a készítők szerint mindezt a lehető legrealisztikusabb környezetben tehetjük meg: a robbanások hátralökik a karakterünket, a komolyabb kaliberű lőszerek átviszik a ház falát, ilyesmiket ígérnek.

bf5-lanyka.jpg

További jó hír lehet, hogy a DICE megtartotta az egyjátékos kampányt is. A Battlefield 1-ből ismerős War Stories fog itt is visszaköszönni, ennek keretein belül több különböző karakter szemszögéből élhetjük majd át a második világégés elhallgatott történeteit. Ami pedig a multit illeti, visszatérnek olyan klasszikus módok, mint a Conquest vagy az Operations, de ezek mellett újdonságokra is érdemes számítanunk. Túl sok részletet erről a vetületéről a játéknak nem tudtunk meg, de a készítők szerint az EA Play keretein belül már bárki kipróbálhatja a nagyközönség is.

De ha csak a barátainkkal játszanánk pár kört, arra is lehetőségünk lesz, ugyanis visszatér a kooperatív mód is. Itt összesen négyen szállhatunk majd szembe a világgal, speciálisan kiképzett ejtőernyősöket alakítva, akik mélyen az ellenséges vonalak mögött tevékenykedve próbálják sikerre vinni a küldetésüket. Érdekesnek tűnik még az új Fortification rendszer is, melynek a keretein belül épületeket erősíthetünk meg, rókalyukakat áshatunk és géppuskafészkeket építhetünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A játékban a testreszabhatóságot a The Company mód biztosítja. Itt állíthatjuk be, hogy karakterünk hogyan nézzen ki, milyen felszerelése és milyen képességei legyenek, és létrehozhatunk egyedi festéseket a fegyvereinkre. A fejlesztők szerint ahhoz, hogy valamit kioldjunk, mindössze a játékkal kell játszanunk, ráadásul további hatalmas pozitívum, hogy a játékhoz nem jön Premium Pass.

A Tides of War fantázianévre keresztelt megoldásnak hála mindig újabb és újabb frontokra látogathatunk, a második világháború fontos kulcsmomentumait végiglátogatva. Hála a fizetős kiegészítők elhagyásának immár nem kell lemorzsolódással számolni, azaz minden játékos megkapja majd az összes pályát, a leleplezésen elhangzottak szerint.

A Battlefield 5 október 19-én jelenik meg PC-re, Ps4-re és Xbox One-ra, de a Delux Edition kicsit hamarabb, október 16-án elérhető lesz.