Pár napja jelentették be a Call of Duty: Infinite Warfare-t, ami egyelőre nem nyerte el a játékosok tetszését. De vajon a DICE-nak és az EA-nak holnap, helyi idő szerint éjjel tíz órakor sikerül-e az, ami a konkurenciának nem? Belopja-e magát a Battlefield 5 a rajongók szívébe bejelentéskor?

Pláne azután érdekes kérdés ez, hogy a DICE egyik-másik embere igen nagy mellénnyel szólt be az Infinity Wardnak az Infinite Warfare trailere után. Ezt követően igen nagy blama – és botrány – lenne, ha ők ugyanúgy lebőgnének.

De mit tudunk eddig a Battlefield 5-ről? Biztos a Frostbite motor használata és annak látványvilága. Az is kétségtelen, hogy a Hardline után a Battlefield 5 újra a katonai hadviselést helyezi a középpontba. Hogy mégis melyik korszak haderejét vonultatja fel, az viszont jó kérdés. Egyes pletykák szerint az első világháborúba kóstolhatunk bele, más verebek arról csiripelnek, hogy ez is a jövő hadviselését tárja elénk, akárcsak az újabb Call of Duty-k. De mivel Blake Jorgensen, az EA pénzügyi igazgatója anno a gyökerekhez való visszatérést emlegette, talán még a második világháború sem kizárt.

Nem meglepő módon a Battlefield 5-öt már most körüllengi némi aggodalom. A Battlefield 4 botrányos startja és a Star Wars: Battlefront nem túl izmos tartalma miatt sokan kételkednek a DICE-ban, ráadásul se a jövő, se az első világháború nem olyan téma, amiért annyira nagyon kapkodnának a Battlefield-sorozat rajongói. Az olyan apróságokról, mint a DLC-áradat, meg már ne is beszéljünk.

Szóval az év végén érkező Battlefield 5 jelenleg egy vakfolt, de ez egy nap és négy órán belül meg fog változni. A kérdés csak az, hogy az a változás kellemes meglepetés vagy csalódás lesz-e. Ti mit vártok? Mi az, aminek láttán azt mondanátok, hogy „igen, erre vártam”? Szerintetek mitől lehetne jó egy Battlefield 5? És persze, mivel lehet elszúrni?