Tudom, tudom, hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára találkoztunk, azóta van olyan, aki már rongyosra olvasta-nézte a magazint, de a három hónap, az bizony három hónap, ez az időtartam pedig most, július végén jár le. Ez egyben azt is jelenti, hogy az aktuális PC Guru elkészítése és megjelenése után lassan a Borzongás végső munkálatait végezzük (most még a Príma Konyha a feladat a szerkesztőség számára), hogy július 31-én a kész lap mindenhova eljuthasson. Reméljük, hogy most nem lesznek több hetes, akár egy hónapos csúszások a terjesztés részéről – ebbe sajnos nem tudunk beleszólni, de az nagy segítség, hogy ha valahol komoly probléma van, akkor azt megírjátok, a pontos címmel és árusítóhely nevével. Igen, tudunk róla, hogy mint annyi minden, ez a szegmens sem működik tökéletesen, éppen ezért van továbbra is lehetőség az előfizetésre, sőt most már pólóval együtt is megkaphatjátok a teljes évnyi felhozatalt. Plusz ezúttal is lesz premier előtti összejövetel, aminél nemcsak író-olvasó beszélgetés várható, de a Borzongás negyedik számát is megvásárolhatjátok, pólót is vehettek, valamint filmvetítéssel és elég komoly nyereményjátékkal is készülünk. Ha esetleg nem látható a rendezvény, vagy csak szimplán még nem tettétek meg, csatlakozzatok zárt csoportunkhoz, nehogy lemaradjatok bármiféle fontos eseményről, nyereményjátékról.

Posztert a falra!

A második számnál lelepleztem a Borzongás horrormagazin tematikáját, a lap pedig ennek megfelelően halad a továbbiakban is, ami azt jelenti, hogy páros számként (negyedik) ismét poszter lesz a lap mellé csomagolva. A falra/ajtóra, bármilyen számotokra kedves felületre aggatható papír egyik oldalán az aktuális, másik oldalán az előző szám címlapmunkája lesz látható, avagy a zöld, legyes és az aktuális masszás artwork Trinyó Arttól (Tringli László és Art Gutierrez). Ennek megfelelően most nem 100, hanem 84 oldalon borzongatunk, viszont így sem kell kevesebb tartalomra számítani, elvégre oldalainkat és hasábjainkat teletömtük, csak a legfontosabb témákra szorítkoztunk.

online.jpg

A részletek

És hogy mik ezek? Egyfelől igyekeztünk minden aktuális, az elmúlt hónapokban aktuális filmet megnézni, avagy kritikáink között szerepel az Örökség, a Felelsz vagy mersz, a Hang nélkül, emellett az itthon kevésbé ismert alkotásokra is kitérünk. Szóba kerül az ausztrál Boar (egy exkluzív interjú is helyet kapott a rendezővel), a lovecrafti The Endless, a Primal Rage, a Feral, plusz a futó/futott tévésorozatok közül a Fear the Walking Dead és a Santa Clarita Diet. Régi filmek kritikáiból is van bőven, így terítékre kerülnek az idén jubiláló Massza-mozik, a Texasi láncfűrészes-sorozat korai epizódjai, nem utolsó sorban említést teszünk olyan klasszikusokról (és elfeledett címekről), mint mondjuk az A fehér zombi, a Tűzgyújtó, a Dr. Giggles, az Elvira, a The Evil, a Demonoid, a Titkok háza, a Just Before Dawn – és a lista még nem teljes. Természetesen ezúttal visszatérnek az olyan rovatok, mint a Hammer horror, az Ázsia klub, a Trash klub, a Félelmetes dallamok, az A gonosz a filmvásznon, a Társadalmi kitekintő, a képregényes/könyves és az import kiadványokat bemutató cikksorozatunk. A sort a videojátékok zárják (zombis összefoglaló, Agony, Lust for Darkness és a többi), valamint az Olvasói szemmel, ahol egy olvasói kritika kerül nyomtatásba komolyabb szerkesztés nélkül.

Szóval ez lesz a Borzongás negyedik száma. Továbbra is érdemes előfizetni, mivel 3900 forintért az év összes (szám szerint négy) magazinját a megjelenés napjára házhoz viszik. A magazin akkor, ahogyan már említettem, július 31-én jelenik meg (ha a Posta valamit nem szúr el, előfizetőink előbb megkapják), ezúttal is 990 forintba kerül, illetve egy apró ajándékkal is kedveskedünk. Visszatér az ESET vírusirtó kód, amivel a számítógépet tudjátok megóvni az illetéktelen támadásoktól (és ami amúgy nem olcsó mulatság). Aki még nem tette meg, az információk és szavazások, érdekességek miatt lépjen be a hivatalos csoportba, illetve néha látogasson el honlapunkra.  Sőt érdemes a már említett rendezvényünkre is felkészülni, hiszen ott is lehet majd könyvet és filmet nyerni. Hamarosan találkozunk, addig pedig kellemes rémálmokat, jó Borzongást! 

Gyakran ismételt kérdések

1. Hogyan fizethetek elő? Mikortól kapom a magazint? Előfizetni a következő négy számra (avagy egy évre, amiben a már megjelent lapok nincsenek benne, hiszen ELŐfizetésről van szó) az alábbi oldalon lehet, illetve az elofizetes kukac skorpioprint pont hu címen (ahol a felmerülő kérdésekben is segítenek - a magazinban lévő telefonszám hirdetésfelvételhez van, nem előfizetősi kérdésekre). Előfizetési szándék esetén a soron következő lapszámot csak akkor tudjuk belevenni az egy évbe, ha a megjelenés előtt két héttel már megérkezett hozzánk az előfizetési díj. http://borzongasmagazin.hu/elofizetes

2. Honnan vehetem meg a magazint, ha az újságosoknál és a hipermarketekben (Interspar, Auchan, Tesco) nem találom? A Borzongás összes száma felkerül a PC Guru webshopjába is, onnan bármikor rendelhetők: https://shop.pcguru.hu/index.php

3. Nem működik az ESET kód, lehetséges, hogy lejárt? Az ESET kód egy extra ajándék, amit a PC Gurunak hála tudunk a magazin mellé adni, és általában a megjelenés környékétől használható fel olyan másfél-két hónapig (ez változó lehet). Utána a kód érvényét veszti.

4. A magazin ezúttal kevesebb oldallal jelent meg, miért van ez? A második számnál jeleztük, hogy minden második szám posztert tartalmaz az aktuális és az előző címlap artjával, viszont ennek legyártása plusz költség, ami miatt ilyenkor az oldalszámot kell csökkenteni. Tehát koncepció, hogy minden páratlan szám kicsit több oldalt tartalmaz, poszter nélkül, a páros megjelenések pedig poszterrel, kevesebb oldallal kerülnek az újságosok polcaira.

5. Kit és hol érhetek el, ha bármi kérdésem van? Ahogyan jeleztük, az előfizetések és rendelések kapcsán az elofizetes (kukac) skorpioprint (pont) hu címen lehet érdeklődni, a magazinos egyéb témákban pedig a bojtosg (kukac) pcguru (pont) hu az ideális cím.